Sivut

19 marraskuuta 2014

KISS KISS -neulepallot

Terhin blogitekstistä päätellen palleroiset ehti viime tipassa vielä mukaan kilpailuun! Ja koska ne on ihka ensimmäinen omin pikku kätösin tekemäni käsityö, joka saa edes jonkinlaista mediahuomiota, olen ihan täpinöissäni niiden ohjeen jakamisesta.



Malli: Kiss kiss -palloset
Lanka: Novita Nalle (valkoinen 011 ja sinapinkeltainen 288) ja Novita Wool (musta 099, petrooli 191, vaalea harmaa 443)
Väline: 3mm sukkapuikot


1) Kissapallo

Luo 9 silmukkaa ja neulo kaavion mukaisesti. Jokaiselle neljälle puikolle muodostuu kaavion mukainen määrä silmukoita ja kuvio toistuu siis pallon ympäri neljä kertaa. Luo silmukoita kaavion mukaisesti aina puikon alussa ja lopussa poimimalla alemmalta kerrokselta silmukoiden välinen langanjuoksu ja neulomalla se kiertäen oikein. Monivärisissä kohdissa katso, että poimimasi langan väri on sama kuin alemman kerrosten viereiset silmukat. Kavenna kaavion vasemmassa reunassa neulomalla kaksi oikein yhteen etureunoistaan ja oikeassa reunassa neulo silmukat yhteen takareunoistaan tai tee ylivetokavennus.

Ylimmän kerroksen jälkeen katkaise lanka ja vedä se loppujen 9 silmukan läpi. Älä kiristä, vaan täytä pallot esim. saumurijätteellä, vessapaperikin käy hyvin, jos vanua ei siihen hätään ole saatavilla. Viimeisenä kirjoin vielä vapaalla kädellä yläkuvassa näkyvät sydämet joka kisujen väliin keltaisella langalla.


2) Kuviopallo

Täysin samalla kaavalla kuin ensimmäinenkin pallo, mutta seuraa kuvion puolesta alla olevaa kaaviota. Myönnetään, että pallo kaipaisi ehkä vähän lisäkehitystä. Tähän nimittäin tuli himppusen pitkiä langanjuoksuja ja parissa kohdassa joutuu neulomaan kolmella värillä yhtäaikaa, joten tämä lienee haasteellisin näistä.




3) Raitapallo

Tässä sama juttu, ihan sama pallon kaava, mutta raidallisena.


Ps. Yritän saada nämä jotenkin pdf-muodossa jakoon tänne, mutten vielä ole keksinyt, miten. Palaan asiaan kun keksin.

2 kommenttia:

  1. Vau, nuo on kyllä tosi suloiset! Kilpailu näyttää olleen todella suosittu.
    -m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, siellä oli kuvien perusteella vaikka mitä ihanuuksia! Olis pitänyt vaan mennä paikanpäälle kuolaamaan :)

      Poista