Sivut

12 marraskuuta 2014

Äidin uusi juhlahuivi

valmistui kuin valmistuikin ajoissa! Ei mitenkään turhan ajoissa, mutta jokunen tunti jäi vielä pelivaraa ennen juhlien alkua :) Pää tukossa virkkasin vimmatusti edellisenä iltana yli puolen yön, vaikka silmiä painoi. Aamulla olisi vielä hyvin ollut aikaa, mutta työ piti saada yöksi pingoittumaan. Kokokin himppasen jännitti, sillä käytössä oli vain yksi vyyhti, eikä huivi puolivalmiina näyttänyt ollenkaan suurelta. Siihen vuorokaudenaikaan oli myös turha haaveilla lankakaupassa pistäytymistä. 

Siinä siis kootut selitykset, tässä itse huivi. Vihdoin.






Malli: Pitsihuivi - Suuri Käsityö (syyskuu 2014)
Lanka: Rowan fine art ihanan pinkin  sävyissä 
Väline: 4mm puinen virkkuukoukku


Lanka oli ihastuttavaa ja toimi yllättävän hyvin myös huivilankana, vaikka sukkalangaksi suunniteltu onkin. Hurmaavan pehmeää, että virkkaamisen sijaan teki mieli vain silitellä lankaa. Kierre myös pysyi hyvin, eikä lähtenyt aukeamaan, vaikka parissa kohtaa pitikin purkaa. Väri oli enemmän kuin hyvä pinkkiin ja vaaleanpunaiseen heikkona olevalle mamalle. Hieman edullisempana hamstraisin tätä vyyhdeittäin sukkalangoiksi.

Yhdestä vyyhdistä (100g ja 400m) sai juuri ja juuri aikaan XX x XX cm huivin. Jälkeenpäin ajatellen olisi kannattanut heti suosiolla ostaa kaksi vyyhtiä, nyt 
huivista tuli enemmänkin keepin mallinen. Mallin kuvio on kuitenkin sellainen, että huivin saa pingoitettua noin kaksinkertaiseksi, joten vielä virkkausvaiheessa ei kannata panikoida koon suhteen toisin kuin allekirjoittanut.


Kaiken kaikkiaan ohje oli helppo huivinoviisille - neljän kerroksen mallikerta ei vaatinut kovin montaa toistoa ulkoaoppimiseen. Tästä huolimatta kaksi virhettä huiviin eksyi. Tarjoan jäätelön sille, joka ne löytää :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti