Sivut

05 elokuuta 2014

Kreikkalaisen kaverin mainiot lihapullat

Tunnustan. Täytän parin viikon päästä 24, enkä ole koskaan tehnyt itse lihapullia. Mummun lihapullasoosi oli pienenä ihan parasta, mutta viimeiseen 10 vuoteen en varmaankaan ole edes syönyt lihapullia paitsi jossakin juhlissa. Miten jonkun noin perusruoan voi vaan unohtaa?


Ehkä siksi, että mulla on hovikokki Mainio, enkä itse oikein tee ruokaa. Tämä kesä onkin ollut jännittävää aikaa, koska asun yksin elokuun lopulle saakka, joten on ollut pieni pakkorako tehdä syömäkelvollista ja lämmintä ruokaa ainakin kerran viikossa. Onneksi työpaikan ruokala huolehtii kuitenkin säännöllisemmästä ja tasalaatuisemmasta ravinnonsaannista.






Alkuperäinen ohje löytyy Karppisiskojen blogista. Vierastan vähän ranskalaisen sipulikeiton käyttöä, sehän on vähän kuin tekisi pussipastaa? No ei nyt ihan, mutta tuntuu oudolta heittää ruokaan sekaan pussillinen jauhetta, jonka sisällöstä ei voi olla ihan varma. Samoin korppujauhot maistuu kummalliselta. No joo, oon ruokarajoitteinen, mutta se resepti siis!


400g jauhelihaa
100g fetaa, oliiveja ja valkosipulia öljymarinadissa
1 kananmuna
2 rkl turkkilaista jugurttia
timjamia, valkosipulia
suolaa ja pippuria


Kaikki iloisesti sekaisin sormin rutistelemalla. Okei, veistäkin voi käyttää apuna. Paista 200–225 asteessa noin 15 min tai kunnes niissä on kaunis ruskea pinta (jollaista tosin ei mun pullista löydy, kun olin malttamaton). Tästä tulee noin 20 keskikokoista lihapullaa, mutta voin kertoa, että kannattaa mitottaa tuplamäärä pullia per syöjä, koska vetelin tänään nassuuni huomisenkin eväspullat J


Ps. Feta oli niin öljyistä, että vähempikin olisi riittänyt, ei siis kannata sitä öljyä heittää taikinan sekaan. Samoin jugurtin voi jättää pois, jos haluaa vähän kiinteämpiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti