Sivut

08 elokuuta 2014

Mantelikakku tyrni-valkosuklaatäytteellä

Nyt on pakko vähän kehua. Tästä nimittäin tuli parasta gluteenitonta täytekakkua, jota olen ikinä maistanut. Kelpasi minineidin ristiäisten makeuttajaksi. Siispä ohje jakoon!




Pohja:
300g mantelijauhetta (voit myös jauhaa vastaavan määrän manteleita jauhoksi yleiskoneella)
3dl tomusokeria
2tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
8 kananmunanvalkuaista 


Täyte:
2½dl kuohukermaa
200g vaniljarahkaa (esim. Valio Eila)
200g valkosuklaata
2rkl vaniljakreemijauhetta
 
Lisäksi:
siemenetöntä tyrnihilloa
marjoja
syötäviä kukkia
 
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon jauhoseos. Kaada taikina kahteen voideltuun (voit myös käyttää leivinpaperia) irtopohja- tai kakkuvuokaan (halkaisija 20cm). Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pohjat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin ja irtoavat reunoilta.
 
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää vaniljarahka. Paloittele valkosuklaa ja sulata se vesihauteessa. Rohkeampi voi sulattaa mikrossa miedolla lämmöllä, mutta varo polttamasta suklaata! Sekoita valkosuklaasula ja vaniljakreemijauhe täytteeseen.
Jos käytit tavallisia vuokia, kumoa kakut hieman jäähtyneinä. Leikkaa pohjat kahteen osaan niin, että sinulla on yhteensä neljä kerrosta. ”Voitele” kolme alimmaista pohjalevyä tyrnihillolla ja täytä kaikki kolme väliä valkosuklaa-vaniljakreemillä. Kuorruta rennosti samalla kreemillä ja koristele keolla marjoja ja syötäviä kukkia.





Vinkkejä: Jos et omista näin pientä vuokaa, vaan sen tavallisen 26-senttisen, tee suosiolla kaksinkertainen taikina. Toisaalta, voit myös laittaa koko taikinan yhteen isompaan vuokaan ja leikata esimerkiksi kolmeen osaan. Gluteenittomien tapaan tämäkin nousee aika vähän, joten näet heti taikinaa vuokaan laittaessa, onko vuoka sopivan kokoinen.
 
Kyllä, luit oikein, tätä kakkua ei myöskään kostuteta millään. Mantelipohja itsessään on tarpeeksi mehevä ja ainakin näiden täytteiden kosteus riitti hyvin kostuttamaan kakun.
 
Tällä ohjeella valkosuklaakreemiä tulee aika paljon, joten se riittää kakun kuorruttamiseen joka puolelta. Jos et halua kuorruttaa kakkua, niin voit yrittää tehdä hieman pienemmän annoksen. Tosin esimerkiksi vaniljarahkaa ei myydä pienemmissä erissä.

Tein itse pohjat juhlia edeltävänä päivänä, täytin aamulla ja koristelin iltapäivällä juuri ennen juhlia. Tällä aikataululla tuli ainakin mehevä ja sopivan kostea lopputulos.

Alkuperäiset ohjeet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti