Sivut

30 heinäkuuta 2014

Paketteja, paketteja, paketteja!

Joidenkin asioiden suhteen olen täysi hamsteri, vaikka muuten vierastankin tavaramääriä ja epäjärjestystä. Esimerkiksi vanhoja aikakauslehtiä tai Marimekon mainoskuvastoja en voi heittää pois, sillä niissä on hienoja kuvia. Niitähän voi joskus vaikka tarvita!

Kun lipaston koko alalaatikko on täynnä epämääräisesti arkistoituja lehtiä ja irtirevittyjä sivuja, on pakko suorittaa jotain toimenpiteitä. Siispä selasin jokaikisen lehden ja lapun läpi ja leikkasin kauniit sivut talteen. Seuraavana kohteena oli pahvinkeräyskori, josta uusiokäyttöön tarttui kaikki wc- ja talouspaperirullien hylsyt. Enää kaksipuoleista teippiä ja sakset - voilà!




Hylsyt taitetaan litteiksi, itseasiassa helpottaa seuraavaa työvaihetta, jos taite ei ole kovin terävä. Päädyt pyöristetään mahdollisimman symmetrisesti. Itse käytin mallina korvatulppien pahvikoteloa, se sattui olemaan lähes millilleen saman kokoinen kuin pieni vessapaperihylsy. Sitten vain teippailemaan! Liimakin toki käy, mutta oon koukussa kaksipuoleiseen teippiin, se on niin superhelppo. Teipatessa paperi ei myöskään kastu kupruille kuten liimatessa helposti. Tai sitten en vaan osaa liimata :)



Hylsyjen väri on sellainen, että melkein mikä vain paperi peittää sen. Esimerkkinä kuvassa näkyvä Marimekon Raanu-kuosisen paketin paperi on ihan tavallista sanomalehtipaperia. Muut onkin paksumpaa mainos- ja esitepaperia.



























Suljentamekanismeina toimii esimerkiksi lyhyet silkkinauhan pätkät laatikon pohjalta, myös teippi pitää ihan hyvin ja oikeanpuoleisimpaan on tuhottu jämäpätkä villalankaa sekä tilkku organzaa. Keskimmäisen paketin sydän on tehty vanhoista helmistä, jotka on pujotettu rautalankaan.

Vinkkinä, näihin isompiin mahtuu juuri sopivasti esimerkiksi yksi hopealusikka 3-vuotiaan pikkuneidin kapiokokoelmaa kartuttamaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti