Resepti on tosiaan Hunajaista-blogin Riikalta, mutta kirjoitan sen vielä tähän omilla
huomioilla höystettynä.
Tarvitset:
noin 2 litraa raparperia
saman verran vettä
1-2 vaniljatankoa
tuoretta minttua nipullisen
3 dl ruokosokeria
2 sitruunaa
1. Pese ja pilko raparperit kuorineen. Laita kattilaan vesi.
2. Lisää kattilaan vaniljatanko/-tangot ja reilu nippu minttua. Näiden määrää voit vaihdella omien makumieltymyksiesi mukaan. Itse rakastan minttua. Oma reilu nippuni on siis 20-30 -senttisiä mintun varsia yhteen käteen sopivasti mahtuva määrä.
3. Keitä seosta hiljalleen ½ tuntia. Omassa neljän litran kattilallisessa kesti yli vartti alkaa kiehua, joten pidin kattilaa hellalla yhteensä noin 40 minuuttia. Ei ole niin minuutilleen tarkkaa.
4. Siivilöi keitoksesta mehu ja lisää siihen sokeri. Kiehauta mehua vielä hetki, kunnes sokeri sulaa.
5. Ota jäähtymään ja lisää sitruunoiden mehu. Pullota jäähtyneenä.
Lopputulos on aika tymäkkää, muttei ihan tiivistettäkään, joten parhaan lopputuloksen saa sekoittamalla noin puolet mehua ja puolet esimerkiksi vissyvettä. Itse kyllä tykkään juoda itse tehtyä sekamehuakin tiivisteenä, joten tämäkin maistuu sellaisenaan, mutta en taida edustaa valtaväestöä ;-)
Tarvitset:
noin 2 litraa raparperia
saman verran vettä
1-2 vaniljatankoa
tuoretta minttua nipullisen
3 dl ruokosokeria
2 sitruunaa
1. Pese ja pilko raparperit kuorineen. Laita kattilaan vesi.
2. Lisää kattilaan vaniljatanko/-tangot ja reilu nippu minttua. Näiden määrää voit vaihdella omien makumieltymyksiesi mukaan. Itse rakastan minttua. Oma reilu nippuni on siis 20-30 -senttisiä mintun varsia yhteen käteen sopivasti mahtuva määrä.
3. Keitä seosta hiljalleen ½ tuntia. Omassa neljän litran kattilallisessa kesti yli vartti alkaa kiehua, joten pidin kattilaa hellalla yhteensä noin 40 minuuttia. Ei ole niin minuutilleen tarkkaa.
4. Siivilöi keitoksesta mehu ja lisää siihen sokeri. Kiehauta mehua vielä hetki, kunnes sokeri sulaa.
5. Ota jäähtymään ja lisää sitruunoiden mehu. Pullota jäähtyneenä.
Lopputulos on aika tymäkkää, muttei ihan tiivistettäkään, joten parhaan lopputuloksen saa sekoittamalla noin puolet mehua ja puolet esimerkiksi vissyvettä. Itse kyllä tykkään juoda itse tehtyä sekamehuakin tiivisteenä, joten tämäkin maistuu sellaisenaan, mutta en taida edustaa valtaväestöä ;-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti