Sivut

21 elokuuta 2014

Kesän helpoin raparperimehu

Tämähän muuttuu kohta vallan ruokablogiksi. Menneillä helteillä oli niin mukava hääriä keittiössä kuumien patojen ja lämpimän uunin läheisyydessä.  Jos taulukoisi ulkolämpötilaa ja Sirkuksen viettämää aikaa keittiössä, näin voisi päätellä. Todellisuudessa hyviä reseptejä vaan pompahtelee silmien eteen, etten malta jättää niiden tekoa myöhemmälle.Tässä mehussa on melkein jo klassikkoainesta. Onhan tämä toinen vuosi putkeen kun teen sitä. Viime vuonna tähän ihastuin ja olen koko alkukesän etsinyt tämän reseptiä internetin syövereistä. Viime viikolla sen löysin ja tänään huomasin sähköpostissa luonnoksen viime kesältä, jonne ohjeen olen hyvään talteen säilönyt. Hyvä minä. Ohje on superhelppo ja aika nopeakin, eikä tähän tarvita mitään mehumaijoja tai muita suurkeittiön välineitä.





Resepti on tosiaan Hunajaista-blogin Riikalta, mutta kirjoitan sen vielä tähän omilla huomioilla höystettynä.

Tarvitset:
noin 2 litraa raparperia
saman verran vettä
1-2 vaniljatankoa
tuoretta minttua nipullisen
3 dl ruokosokeria
2 sitruunaa

1. Pese ja pilko raparperit kuorineen. Laita kattilaan vesi.
2. Lisää kattilaan vaniljatanko/-tangot ja reilu nippu minttua. Näiden määrää voit vaihdella omien makumieltymyksiesi mukaan. Itse rakastan minttua. Oma reilu nippuni on siis 20-30 -senttisiä mintun varsia yhteen käteen sopivasti mahtuva määrä.
3. Keitä seosta hiljalleen ½ tuntia. Omassa neljän litran kattilallisessa kesti yli vartti alkaa kiehua, joten pidin kattilaa hellalla yhteensä noin 40 minuuttia. Ei ole niin minuutilleen tarkkaa.
4. Siivilöi keitoksesta mehu ja lisää siihen sokeri. Kiehauta mehua vielä hetki, kunnes sokeri sulaa.
5. Ota jäähtymään ja lisää sitruunoiden mehu. Pullota jäähtyneenä.

Lopputulos on aika tymäkkää, muttei ihan tiivistettäkään, joten parhaan lopputuloksen saa sekoittamalla noin puolet mehua ja puolet esimerkiksi vissyvettä. Itse kyllä tykkään juoda itse tehtyä sekamehuakin tiivisteenä, joten tämäkin maistuu sellaisenaan, mutta en taida edustaa valtaväestöä ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti