Sivut

15 helmikuuta 2016

Ystävänpäivän herkut






Suunnittelin nämä ystävänpäiväherkuiksi, mutta todellisuudessa niiden suurin käyttötarkoitus oli tuomarin lahjonta akateemisissa kyykkämittelöissä edeltävänä lauantaina. Vähän piti myös maistella jo ennen kisakoitoksia haalarimerkkien ompelun lomassa :) Molemmat onkin vanhoja tuttuja, joista ainakin jo uutena vuotena vinkkailin. Tässä kuitenkin vähän päivitystä näihin ohjeisiin!

Pahoittelut kuvien saamattomasta laadusta. Kännykän kamera on ihan ok kuvaamiseen, mutta vain jos kuvia katselee kännykän näytöltä. Kamera kuitenkin unohtui kotiin, joten oli pakkorako. 





Ensimmäisenä on rocky road!

Ainekset:
2 Fazerin sinistä (tai yksi sininen ja yksi taloussuklaa), yhteensä 400g
30g voita
noin 2dl minivaahtokarkkeja
noin 2dl suolapähkinöitä
1 valkosuklaalevy 145g
nonparelleja

Sulata ruskeat suklaat vesihauteessa, lisää sekaan sula voi. Rouhi pähkinät esimerkiksi rullailemalla kaulimella muovipussissa olevien pähkinöiden yli. Jos käytät normaalikokoisia vaahtokarkkeja, saksi ne pienemmiksi. Sekoita suklaiden joukkoon vaahtokarkit ja pähkinät. Taputtele vaahtokarkkien paksuiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Tästä tuli noin 30 x 30 cm kokoinen levy. Laita jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun sulatat valkosuklaan vesihauteessa. Laita valkosuklaa pursotus- tai pakastuspussiin, leikkaa kulma auki ja pursota ohuena nauhana levyn päälle. Ennen kuin valkosuklaa jähmettyy, ripottele päälle nonparelleja. Anna koko komeuden jähmettyä jääkaapissa parisen tuntia ja leikkaa paloiksi. Säilytä jääkaapissa, mutta varo, sillä on tapana haihtua jääkaapista.


Toisena klassikkokeksejä. Tämä vakioresepti ei petä koskaan ja se onkin palvellut lahjontakekseissä jo vuodesta 2012.

Ainekset:

250 g sulatettua voita
5,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria (itse käytin pelkkää vaniljajauhetta)
2 munaa
200 g leivontavalkosuklaata (tavallinen sulaa uunissa, tämä pysyy kiinteämpänä)
1 dl pakastekuivattuja mansikoita rouhittuna
1 dl kookoshiutaleita

Sekoita voisulaan sokerit ja lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja suola ja siivilöi seos muna-sokeriseokseen. Lisää rouhittu suklaa, mansikat ja kookoshiutaleet. Sekoita taikina tasaiseksi. Nostele lusikalla tai sormin pyöritellen pienen lihapullan kokoisia nokareita pellille. Keksit leviävät aika paljon, joten älä täytä peltiä kovin tiuhaan. Paista 175 asteessa noin 8 minuuttia. Keksit saavat jäädä ihan inasen raaoiksi, jotka sitten jäähtyessään jähmettyvät ihanan sitkeiksi ja ryppyisiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti