Sivut

19 helmikuuta 2016

Liehuke lämpöön




Talven reissuja varten keksin tarvitsevani jonkunlaisen ranta-asusteen. Kangaslaatikoita penkoessa tuli vastaan sinivalkoraidallinen ohut jokin, tekokuidulta se tuntui hyppysissä. Muhinut laatikossa vuosia ja ostettu periaatteella "ompa kiva kangas, ostan sitä jonkun hyvän määrän". Hyvin olin määrän silloin arvioinut, sillä se oli juurikin passeli tähän huitulaan.

Ja koska kaikkien tutkimustenkin tulee olla toistettavissa, alta löytyy hieno kaaviokuva tällaisen tekeleen suorittamiseen. 


Vaakamitta on siis hartioiden leveys ("hihan" suusta toiseen) ja omassa tapauksessani myös kankaan pakan leveys. Näin sivuille tulee hulpioreunat, eikä niitä tarvitse huolitella.  Omani on 105 cm leveä.

Mittaa ensin, minkä pituisen liehukkeen haluat. Omani on 70 cm. Jälkeenpäin ajatellen tekisin jopa 85-senttisen, koska tällä mitalla se peittää juuri ja juuri pyllyn ja bikinin alaosan. Eli näyttää vähän kyseenalaiselta, jos alla on vain uikkari. Kerro tämä mitta kahdella ja leikkaa kangas poikki tai osta juuri se mitta kangasta (pienten saumavarojen kanssa tietty). Huolittele kankaan päädyt esimerkiksi saumurilla. Itse en jaksanut kääntää reunoja.

Taita kangas kuvan mukaisesti kaksinkerroin ja mittaa yläreunan keskikohta. Tee siihen lyhyt viilto taitetta pitkin, josta juuri saat pääsi läpi. Laita kangas päällesi ja piirrä sopiva kaula-aukko. Leikkaa parin sentin päästä viivasta, käännä ja ompele aukon reunat siistiksi. Mittaa päälläsi myös sopiva kohta sivusaumoille. Toisin sanoen päätä, kuinka löysän haluat vartalo-osasta. Omaan huitulaani ompelin sivusaumat 20 cm reunoista. Jätä yläreunaan käden helposti mentävä aukko, äläkä ompele hihoja umpeen, kuten tein itse ensimmäisellä kerralla. Jätin myös alareunasta saumat kesken reilun 10 cm matkalta, jotta liehukkeesta tulisi entistäkin liehuvampi. 

Viimeisenä mittaa päällä vyötärön kohta ja merkkaa se sivusaumoihin. Tee näihin kohtiin napinlävet ja pujota nauha läpi. Tee rusetti ja liehuttele rannalla!


Lämmintä helmikuuta ja reissusuunnitelmia!
Sirkus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti