Sivut

15 tammikuuta 2016

Linkit uuteen vuoteen




Menneen vuoden koosteet tai tulevan vuoden lupaukset eivät oikein ole mun tapaisia. Okei, myönnetään. Tein uuden vuoden lupauksia - muun muassa leuanvedoista. Niistä pidän salaista pienen pientä kirjaa, josta on hauska seurata, miten lupaukset ovat muuttuneet vuosien saatossa. Kestoaiheitakin tuntuu löytyvän, ainakin kynsinauhojen nakertamisen lopettaminen vilahtelee joka vuosi listoilla. Ehkä tänä vuonna...

Joulutervehdyskin unohtui kaikessa hässäkässä. Yllä oleva kuva olkoon siis myöhästynyt joulukortti toivottamaan iloa ja rauhaa ensi vuodelle. Himppusen rauhallisuutta toivoisin myös kuvan pääosan esittäjälle, joka ovelasta piilostaan vaanii jouluvaloja. Iloita se kyllä osaa sydämensä kyllyydestä ja jakaa sitä kepposten muodossa muillekin.

































Minä ja Mainio suunnataan tänään kauan odotetulle häämatkalle kohti Puerto Ricoa ja Karibiaa, mutta sitä ennen haluan jakaa omasta mielestäni mielenkiintoisimmat linkit ja herkut uuteen vuoteen.

Tinan valaminen on hauskaa, vaikken niin siitä ennustusosiosta välitäkään. Tinan korviketta löytyy helposti joka keittiöstä: sokeria voi valaa samanlailla kuin tinaa, esimerkiksi Kaksin kaunihimpi -blogin ohjeella. (Sokeri ei myöskään ole ongelmajätettä t. valistaja)

Herkuiksi valmistaisin:

Suolatikkuja viimeisistä torttutaikinalevyistä. Leikkaa noin sentin levyisiksi suiroiksi lyhyen sivun mukaisesti. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle vahvaa juustoa raasteena tai valkosipulirouhetta myllystä. Paista paketin ohjeen mukaan, mutta vain pari minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.

Rocky road suklaata esimerkiksi lähiömutsi-Hannen ohjella.

Keksejä takuuvarmalla vakiocookiereseptillä. Tällä kertaa makuina lime ja valkosuklaa. Ohjeen alkuperäinen inspiraationlähde on Kinuskikissan pehmeistä suklaakekseistä.

250 g sulatettua voita
5 ½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
200 g leivontavalkosuklaata
1 dl macadamiapähkinöitä rouheena
1 dl kaurahiutaleita
Limen kuorta raastettuna

Sekoita voisulaan sokerit ja lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja suola ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Lisää rouhittu suklaa, pähkinärouhe, limen kuori ja kaurahiutaleet. Sekoita taikina tasaiseksi. Nostele lusikalla tai sormin pyöritellen pienen lihapullan kokoisia nokareita pellille. Keksit leviävät aika paljon, joten älä täytä peltiä kovin tiuhaan. Paista 175 asteessa noin 8 minuuttia. Keksit saavat jäädä ihan inasen raaoiksi, jotka sitten jäähtyessään jähmettyvät ihanan sitkeiksi ja ryppyisiksi.


Pirkanmaalle satoi hentoisen hentoinen lumikerros tapaninpäivänä, kestäisipä se ainakin maaliskuuhun! Lumista, valoisaa ja tapaturmatonta uutta vuotta! Ja niitä rauhaa ja iloa, niillä pärjää pitkälle :)

Sirkus


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti