Sivut

04 syyskuuta 2014

Mustikka-kardemummajäätelö


Esittelypostauksesta taisi unohtua yksi oleellisuus. Olen jäätelön suurkuluttaja, facebookin profiilikuvauksen mukaan jopa jäätelösnobi. Neljä vuotta jäätelökiskalla, työsuhde-etuna syödä jäätelöä niin paljon kuin napa vetää, teki tehtävänsä. Ei suinkaan siis mitään kyllästymistä tai tarpeekseen saamista esiintynyt, vaan voisin edelleen elää vain jäätelöllä. 

Itse tehtyä jäätelöä testasin ensimmäistä kertaa pari vuotta sitten. Osuin mielestäni kerrasta kultasuoneen, sillä ei vieläkään ole tullut vastaan Dr. Sugarin jäätelöohjetta voittanutta. Sivuilta löytyy monta kymmentä ihanaa jätskireseptiä, mutta perusohje on suurin piirtein sama kaikissa, makuaineet vain vaihtelee. 

Parasta on, että tähän et tarvitse jäätelökonetta, eikä jätskiä tarvitse pakastaa, vatkata, pakastaa ja vatkata vaan vaivannäkö on todellakin minimoitu. Makumaailman heureka löytyi Hesarin sivuilta. Alkuperäinen ohje kuulosti vain äärimmäisen monimutkaiselta ja sisälsi kummia ainesosia, mutta poiketa tutusta, helposta, turvallisesta ja takuuvarmasta.

Kuvat näyttää siltä, että olisin ne muropaketilla ottanut. Nöyrimmät anteeksipyyntöni siitä, mutta tuo oli kaikki mitä jäätelöä oli enää jäljellä ja omaa jätskihammasta kolotti vietävästi.



Ja seuraavanlaisilla toimenpiteillä pääset samaan lopputulemaan:

Tarvitset:
5dl kermaa
purkillisen (noin 2dl) kondensoitua maitoa
2dl mustikoita (kotimaisia, koska näitä ei kuumenneta)
vaniljatangon sisus
kardemummaa
(sokeria)

Näin se tapahtuu:
1. Soseuta mustikat. Itse jätin soseen aika karkeaksi, koska tykkään, että jätskissäkin saa tuntua suussa jotain sattumia. Lopputulos näyttää myös kotitekoisemmalta ja sympaattisemmalta, kun jädessä on mustikkapilkkuja :) 
2. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja vaniljatangon sisus. Lisää myös sokeria, jos makuhermosi sellaista vaativat. Kondensoitu maito on itsessään tosi makeaa ja omissa mustikoissanikin oli sokeria, joten jätin sen tällä kertaa välistä. 
3. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa.
4. Yhdistä hellästi käännellen ja mausta kardemummalla. Itse laitoin aika reippaasti, sillä maku häviää aika hyvin mustikan sekaan. Kaadoin suoraan pussista, joten ei hajuakaan, paljonko sekaan lorahti. Hyvä syy siis maistaa aina ja joka välissä kaikkea.

Koristele haluamallasi tavalla, yllätyksellisesti esimerkiksi kokonaiset mustikat toimii aika hyvin. Pakasta yön yli tai vähintään 8 tuntia. TAI jos omistat sittenkin sen jäätelökoneen niin pyöräytä sillä valmiiksi, niin pääset nopeammin syömään, noms!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti