Sivut

21 syyskuuta 2014

Dither-mania




Malli: Dither
Lanka: 7 veljestä - taas
Puikot: kolmosen perus sukkapuikot


Lapasista syntyy helposti huima puolen vuoden ikuisuusprojekti, kun sijoittaa ne valmistuneiden koriin ennenaikaisesti. Kaivelin viime viikolla töihinlähtökiireessä jotain sopivan pientä tekemistä tunnin työmatkalle ja jostain syystä kurkkasin myös valmistuneiden joukkoon. Onneksi kurkkasin, sillä siellähän nämä odotteli iloisena päättelyä.































Malli tuli vastaan Pujoliivin blogissa viime keväänä ja miellytti heti pikseleihin rakastuneen insinöörin silmää. Ohje oli jopa ilmainen, mutta tietysti suunniteltu aika paljon ohuemmalle langalle kuin matkalaukusta löytyvät seiskaveikat. Laskin kuitenkin, että kerrokset pystyisi juuri ja juuri mahduttamaan lapasiin. Neuloin yhden lapasen - näytti sekamelskalta, koska yksivärisille kerroksille ei jäänyt enää tilaa. Parin testineulonnan jälkeen muokkasin neulekaaviosta ihan oman, tiivistetyn version lapasille. En nyt kuitenkaan sitä viitsi tässä jakaa, koska kyse on kaikesta huolimatta jonkun toisen alunperin kirjoittamasta ohjeesta, enkä voi tästä loistavasta ideasta itselleni kunniaa ottaa, vaikka tahtoisinkin. 

Kuvia ja valmiita lapasia kun katselee niin ei voi kuin ihmetellä, minkä malliset kädet mulla oikein on. Tein lapaset hyvin pitkälti oman jättiräpyläni mittojen mukaan ja se todellakin näyttää kummalliselta lapasessa. Onneksi ulkonäkö vähän normalisoituu, kun lapasten sisään sulloon kädet :)

Vähän huonosti erottuu tuo lankojen välinen kontrasti näistä kuvista, mutta luonnossa ovat aika hauskan näköiset. Kuvio on myös niin koukuttava, että on pakko joskus vielä neuloa se sukkiin! Huiman hienoja väriyhdistelmiä löytyy tuon tekstin toisen sanan linkin alta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti