Sivut

01 joulukuuta 2015

Vietnam - Halong Bay




Halong Bay oli ensimmäinen kohde, joka reissua suunnitellessa päätettiin. Kuvien perusteella melkoisen ainutlaatuiset maisemat vaikuttivat kovin. Googlettelun perusteella omatoimimatkaa Halonginlahdelle ei kuitenkaan ollut käytännössä mahdollista tehdä. Päätettiin siis lähteä risteilylle, joista ulkoministeriön matkustustiedotekin varoittelee.

Yleisin risteilyaika taitaa olla kaksi päivää ja yksi yö. Näiden risteilyjen hinnat vaihtelivat helposti 40 ja 200 euron välillä. Halvimmalla risteilyt saa, kun varaa ne Hanoista. Netistä ja Halong Baystä varattuna ovat ilmeisesti kalliimpia. Melkein joka hotellilta löytyy oma tiski, josta voi varailla retkiä ympäri Vietnamia. Varattiin omamme Royal Palacen tiskiltä, vaikka halvemmalla olisi voinut päästä, jos olisi varannut jostain matkatoimistosta.

Useammalta taholta kuultiin, ettei 40 euron risteilyille kannata lähteä, niissä ruoka on kamalaa ja laivat purtiloita. Tiedä sitten, pitääkö tämä paikkaansa, mutta ei lähdetty kokeilemaan. Hotelli suositteli kahta eri yritystä: Dragon Cruisea ja V'Spirit Cruisea. V'Spiritillä ei enää ollut tilaa, kun edellisenä päivänä matkoja varailtiin, joten päädyttiin risteilemään Dragonilla. Hinta saatiin neuvoteltua 110 dollariin henkilöltä. 



















Maisemat todellakin olivat hienot ja koko risteily oli koko seurueen mielestä investoinnin arvoinen. Eniten risteilyllä yllätti ja hieman harmittikin oli laivojen määrä. Oltiin kyllä luettu, että Halong Bay on erittäin turistoitunut, mutta missään ei kerrottu, että esimerkiksi yö vietettiin ankkurissa samalla lahdella yli 30 muun laivan kanssa. Toisaalta ympäröivien laivojen valoja oli hieno katsella pimeässä yössä.

Koko retkestä plussaa erittäin mukavasta ja pätevästä oppaasta. Miinusta siitä, että yöllä ei saatukaan vaihtovirtaa, eli huoneiden ilmalämpöpumppuja ei saatu toimintaan. Tämä nyt tietysti oli yksi sattuma, ei (toivottavasti) jokapäiväinen ongelma. Saatiin kuitenkin lisätuuletin ja yöstäkin selvittiin ilman valtavaa hikimerta. Kaiken kaikkiaan risteily oli hyvin pitkälti sitä, mitä odotettiinkin keskitason risteilyltä. Ruoka ja tilat oli hyvät, muttei tietenkään mitään luksusta. 








































Risteilyllä oli aika tiivis päiväohjelma, mutta se ei ainakaan meitä haitannut. Ensimmäisenä päivänä käytiin melomassa kajakeilla ja tippukiviluolassa. Auringon laskiessa pysähdyttiin vielä uimaan. Kaikki ruokailut tapahtuivat laivalla ja siellä päästiinkin maistelemaan kaikennäköistä kalmarista kevätrulliin ja ranskalaisiin. Hauska ohjelmanumero oli, kun päästiin itse tekemään tuoreita kevätrullia.

Toisena päivänä ohjelmassa ei ollut muuta kuin helmifarmilla käynti. Se oli ehdottomasti mielenkiintoisin kohde koko risteilyllä. Nähtiin alusta alkaen, miten ostereita kasvatetaan ja miten helmet istutetaan niihin. Lopuksi oli tietysti mahdollisuus ostaa helmiä ja tarttuipa sieltä yksi hentoinen sormus mukaan :)


Huomiseksi vielä luvassa Hoi Anin maisemia!
Hyvää joulukuuta, toivottavasti joulukalenterit on jo hankittu ja jouluradio pauhaa :)

Sirkus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti