Sivut

29 syyskuuta 2015

Kutsukortit // Häät DIY








































Halusin itse tehtyä, mutta yksinkertaista. Ehdoton ei oli valmille tekstitarroille. Askartelukauppojen mallikansioidenkin kutsukortit oli mielestäni kaikki samasta muotista tehty, joten pinterest oli ahkerassa käytössä. Juuri pinterestin kautta tänne päädyinkin ja siitä se idea sitten lähti! Ihastuin niin tyystin kuvaan, etten keksinyt mitään, mitä olisin halunnut muuttaa. Lopputulos näytti siis tältä:








Lippujen leikkaus oli se aikaavievin osuus. Arkki soiroiksi, soirot 2,5-3 cm paloiksi ja vielä kolmiot pois palojen toisesta päädystä. Nämäkin laitoin minimaalisilla kaksipuoleisen teipin paloilla kiinni kutsupohjaan ennen ompelua varmistamaan, ettei lippuset lentele vääriin paikkoihin. Kohtuullisen pitkällä pistonpituudella painelin menemään kaikki yhteen pötköön. Rohkeasti katkoin langat ihan lyhyiksi, eikä ommel ainakaan niissä kutsuissa, jotka olen postituksen jälkeen nähnyt, ole lähtenyt purkaantumaan.

"Eko"paperille tulostin ihan kotitulostimella tekstiosuuden. Kummitädin giljotiinilla tekstilaput oikean kokoisiksi ja kaksipuoleisella teipillä kiinni kutsupohjaan. Teippi toimi oikein mainiosti. Piti hyvin, eikä ollut liiman tapaan kupruiluvaaraa. Plussana aika paljon vähemmän sotkua, tahmeita sormia ja kulunutta aikaa.

Vaikka tulostuksen ja kutsujen kokoamisen sekä lähettämisen välillä oli monta päivää, oli muste silti leimaantunut postissa kutsun toisellekin puolelle. Ensi kerralla laittaisin siis jonkin silkkipaperin varmuuden vuoksi kutsun väliin suojaamaan. Tai käyttäisin parempaa tulostinta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti