Sivut

21 kesäkuuta 2014

Vahingossa parasta

Leipomisvimma oli taas suurimmillaan. Työpäivän aikana sattumalta (krhm) vastaantullut Brookie-ohje kuulosti niin hämmentävältä, mutta juuri sen takia se pääsi testiin. Voin ja suklaan määrät ohjeessa kuitenkin täyttivät hyvän reseptin kriteerit, joten eihän siitä kovin pahaa voi tulla.

No tuota. Makuhan oli mainio. Ohjeen mukaista paistoastiaa vaan ei oikein löytynyt ja siten myös paistoajan arviointi oli aika haastavaa. Kypsäksi ei saanut paistaa, joten otin todellakin varman päälle...




Astiavalinnan myötä keksitaikinaa jäi vähän yli, joten paistelin ne siinä sivussa kekseiksi. Tuloksena täydellisiä subway-cookieseja. Pehmeitä, mutta rapeita ja ihanan sitkeitä suklaakeksejä. Resepti on siis suoraan tuosta Hesarin Kiusauksessa-blogin brookie-ohjeesta, mutta kopioidaanpa se nyt tähänkin.







"Subway-cookies"
115 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria 
1 dl fariinisokeria
1 muna + 1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
yhteensä 150 g tummaa suklaata, valkosuklaata, pähkinöitä...



Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää yksi kokonainen muna ja yksi keltuainen, vatkaa vielä pari minuuttia. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voi–sokeri-seokseen. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, jotta siihen ei muodostu sitkoa. Leikkaa suklaa veitsellä kuutioiksi. Kääntele ne lopuksi taikinan joukkoon. Pyörittele taikinasta noin 3cm halkaisijaltaan olevia palleroita. Paista 8 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Paistoaika voi vaihdella uunista riippuen, mutta keksien tulee jäädä hieman raaoiksi, jotka jäähtyessään "kiinteytyvät".


Itse käytin kekseihin 50g taloussuklaata ja 100g valkoista leivontasuklaata. Oikein toimiva kombo tämä ainakin. Toki sekaan voi heitellä pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, mitä ikinä keksiikään.

2 kommenttia:

  1. Moikka, kiitos viestistä se oli erittäin hyvä palaute. Olen joskus miettinytkin kaikkia "tekijän oikeus" asioita, joita blogin kirjoittamiseen liittyy ja nyt olen taas hieman viisaampi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein tulee itse pohdittua samantyyppisiä asioita, eikä ne aina helppoja ole. Omakaan toiminta ei mitenkään täydellistä koskaan ole, eikä tarkoitus ollut mitenkään moittia. Tällä kertaa olit vaan löytänyt niin hienot kuvat, että harmitti kun ei niiden jäljille päässyt :)

      Poista