Sivut

12 lokakuuta 2014

Suuren suuri sosiaalinen media

Koska kaikki ruokailut ja arjen hienot tapahtumat on nykyään raportoitava johonkin palveluun tai mieluiten kaikkiin niihin, olen ymmärtänyt, että myös blogit pitäisi linkittää kaikkiin luomiinsa  (epä)sosiaalisen median profiileihin. Tällä blogilla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä työni tai opiskelujeni kanssa, joten päätin pidättää oikeuden eristää esimerkiksi LinkedIn- tai Facebook-profiilit täältä harrastusminän puolelta. On kuitenkin joitakin palveluita ja sivustoja, jotka aika läheltä sivuavat tätä puuhastelua. Siispä tässä parit sivustot, mistä yhden jos toisenkin sirkuksen toimintaa löytyy. (Linkit väliotsikoissa)


1) Pinterest - toistasirkusta




























Pinterest on kuin suuri ilmoitustaulu, jonne voit "pinnailla" kaikkea kivaa. Parasta tässä on se, että kuvan lähde jää myös muistiin. Saan tosin näppylöitä joka kerta, kun joku laittaa hienoja kuvia tai huikeita ideoita blogiinsa ja alla lukee "lähde: Pinterest" tai "lähde: Googlen kuvahaku", argh. Jos siis käytätte tätä niin katsokaa, että kuvan "pinnaus" tapahtuu alkuperäiseltä sivustolta, eikä googlesta ja merkitkää ne lähteet oikein! Hups ja takaisin asiaan. On siis erittäin koukuttava palvelu, joissa eri ihmisten tekemiä tauluja/boardeja voisi selailla loputtomiin. Vaatii rekisteröitymisen toimiakseen kunnolla.



2) Instragram - @toistasirkusta


Instagram, tuo kännykkäkameraotosten taivas. Jos Facebookiin joka kuvan pitäisi olla järjestelmäkameralla otettu ja missä valkotasapainot on säädetty täydellisiksi, on Instagramin henki rennompi ja arkisempi. Pidän myös ajatuksesta, jossa pidetään ikään kuin kuvapäiväkirjaa arjen pienistä hassuista sattumuksista tai ihan vaan siitä, mitä on syönyt.  



3) Ravelry





Ravelry on tosineulojan oma yhteisö. Linkitin tämän vain Raveryn etusivulle, sillä en itse kovin aktiivinen kyseisessä palvelussa ole. Irkkitermein tätä voisi kai kutsua idlaamiseksi ;) Periaatteena Ravelryssä olisi siis löytää ohje, neuloa työ, luoda siitä projekti omaan profiiliinsa. Se on kuin neulonta- tai virkkauspäiväkirja. Itse käytän sitä ohjeiden etsimiseen, sillä niitä siellä riittää. Aika paljon on myös ilmaisia ja erilaisia hakuperusteita on vaikka muille jakaa. Kun löytää kivan ohjeen, näkyy samalla sivulla myös muiden ravelryläisten tekemiä versioita, projekteja kyseisestä ohjeesta. Eli ei tarvitse tyytyä vain ohjeen kirjoittajan ottamiin kuviin työstä vaan voi vertailla, mitä muut ovat ohjeella saaneet aikaan. Ohjeiden nimiä tai osoitteita ei myöskään tarvitse muistaa ulkoa, sillä niitä voi lisäillä omaan kirjastoonsa sitä mukaa kun mielenkiintoisia tulee vastaan.




4) Bloglovin - toistasirkusta.blogspot.fi



Viimeismpänä ei-niin-sosiaalinen media. Bloglovin on oiva ja näppärä työkalu, jolla blogeja on helpompi seurata. Sieltä löytyy käytännössä kaikki blogit. Profiilin luonnin jälkeen kiinnostavat blogit lisätään seurantalistalle +Follow -nappulasta ja ohjelma hakee aina uusimmat päivitykset. Se myös pitää kirjaa, mitkä tekstit olet jo lukenut. Ei siis tarvitse käydä blogeissa päivittäin kurkistelemassa, olisko jo jotain uutta kivaa ilmestynyt, kun voi vain klikata blogloviniin ja lukea uudet postaukset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti